GÄSTARTISTER

Göteborg 11 juli / Stockholm 18 juli   Artist

Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Som sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med uppföljaren "Walking On The Edge of the World", duettalbum med Jill Johnson, julalbum och nu senast en hyllning till idolen Hank Williams. Han har gjort omkring 300 konserter och praktiskt taget alla har varit utsålda. Allsång på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset och Moraeus med mera är några av de TV-program som Doug gästat.

Doug Seegers

11 juli Göteborg & 18 juli Stockholm   Artist

Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. Det märktes snabbt och tydligt att hon var full av musik. Redan i förskolan var hon i sångsammanhang den som hördes mest av alla barn. – Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna. Senare fortsatte det med luciatåg, där hon också fick uppskattning. Hon gick också och tog trumlektioner, samt dansade street, balett och jazz. Det var solklart att hon i högstadiet skulle gå ett program med sånginriktning. Hon var dock i början ganska tillbakadragen och föreslog aldrig sig själv för solosång på en klasskonsert. Renaida blev uttagen till 2016 års upplaga Idol där hon charmade oss alla. Sedan dess har hon spelat ”Safa” i musikalen Aladdin och medverkat i årets Melodifestival med låten ”All The Feels”.

Renaida

8 juli Lysekil & 11 juli Göteborg

Ulrik Munther startar 2018 med låten “Before” som målar en bild av en artist som gjort en stor resa för att till slut landa stadigt på båda fötterna. Från Melodifestivalen till hyllat album med Jonas Gardell-texter, från barnstjärna till en Guldbaggenominerad skådespelarinsats.

Att Ulrik nu helt går sin egen väg har tagit sig flera uttryck, både musikaliskt och i form av flytten från Stockholm till Göteborg. Den inre resan har också resulterat i att han gått skilda vägar med alla tidigare samarbetspartners såsom managers och skivbolag för att istället göra allting själv, från att skriva och producera till att släppa musiken. I slutet av april släpptes ep:n “Are you alright?” och en miniturné med stopp i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Oslo följde, med i stort sett utsålda hus.
“Before”, som nått över4 miljoner streams, och “Are you alright?” är ett statement över
                                                                                         Ulrik 2018 och vi ser fram emot att få höra resultatet av hans fortsatta utveckling!       

Ulrik Munther

Umeå 27 juli    Konferencier/Artist

Carolina Miskovsky är född och uppvuxen i Vännfors, en liten by utanför Umeå. Musiken har alltid varit en central del i hennes liv då hennes föräldrar var väldigt musikintresserade och instrument alltid fanns nära till hands. När Carolina var 10 år flyttade hon in till Umeå och startade sitt första band med tre andra tjejer i hennes klass. Något senare började hon spela med sin syster i duon "Honung Konung”. Under tio år spelade systrarna flitigt runt om i Sverige och kombinerade snowboardåkning med musik. 2004 tog hon steget att starta skivbolaget "Baltic Records" tillsammans med Umeå-profilen Staffan Ling. I och med detta påbörjades arbetet med hennes första soloalbum "Silence" som släpptes 2005 och i samma veva tilldelades hon kulturpriset "Guldäpplet"! "Remember Me", som var den första singeln från albumet spelades flitigt på radiostationerna runt landet. 

Carolina Miskovsky

Carolina har även en bakgrund som programledare för Sveriges Radio P4, Barnkanalen i SVT och turnerat med sin syster. Just nu turnerar hon själv jämte med att hon jobbar på ett projekt tillsammans med konstnär Karolina Lindgren där premiären är tänkt i oktober. Ett av hennes främsta kännetecken för de som sett henne live är den personliga showen som hon erbjuder då hon varvar sina låtar med anekdoter och historier.

Lysekil 8 juli / Stockholm 18 juli   Konferencier/Artist

Det som kännetecknar Lena Nilsson som artist är värme, närhet till sin publik och glimten i ögat.

Lena har haft en lång karriär och ni känner bl a igen henne ifrån sånggruppen Avec som var ständiga gästartister i "Allsång på Skansen" under 3 år och gav ut den kritikerrosade skivan "Avec". Sedan dess har Lena bl a hunnit med att spela i Vietnam & Abu Dhabi, på jazzklubb i London samt turnerat över hela Sverige med sin föreställning "Monica Z & Jag". 2017 gav hon även ut en skiva med samma namn. 

Kombinationen mellan många år på scenen och hennes universitetsexamen i retorik gör att Lena även är en uppskattad moderator och konferencier.

Lena Nilsson

Visby 27 juli   Artist

Gotlands stolthet, Susanne Alfvengren sjunger på Gotlänska och har förmågan att beröra. Känd framför allt med hiten "När vi rör varann" och duettlåten "Som stormen river öppet hav ", tillsammans med Mikael Rickfors under 80-talet. Hon har även haft en roll som polis i långfilmen "Ps sista sommaren". Susanne har sedan släppt många album med starka låtar och hörts frekvent på Sveriges scener.

Mer på:  Susanne Alfvengren/Biografi

Susanne Alfvengren

Visby 27 juli   Artist

Vera Kebbe skriver trallvänliga popmelodier med intressanta fraseringar som fångar vardagsproblem med en jazzig tvist. Berättelserna väcks till liv av Veras uttrycksfulla röst som hon låter stå i fokus. Nyligen släppte hon singeln I Will Call Him Sebastian från den egenproducerade skivan Those Tiny Things som kommer senare i år. Denna unga gotländska låtskrivare har 16 års scenvana och inspirationen hämtar hon från artister som Camile, Regina Spektor, Kimbra och Laleh. I bagaget har hon en Singer-Songwriter utbildning från Rytmus och en kandidat i låtskrivning från University Of West London, något som hon tar vara på i sommar då hon i samarbete med ungdomsgården Fenix ska leda en låtskrivarkurs.

Vera Kebbe

Stockholm 18 juli   Artist

Ida Wiklund är en 29-årig artist och låtskrivare från norduppland. Ida skriver svensk vispop, spelar gitarr och sjunger. Hennes låt ”Mellan Dröm & Verklighet” har haft stora framgångar i Sveriges Radio P4, där låten låg på A-rotation under hela 16 veckor 2016. Ida har uppträtt på TV4:s livesända musikprogram 
”Lotta på Liseberg” och varit utmanare till Svensktoppen. Tidigare har Ida vunnit Musik Direkt och Svensktoppen Nästa i Uppland, fått Ted Gärdestad Stipendiet och spelat förband åt många välkända artister som Mikael Wiehe, Cajsa-Stina
Åkerström och Timo Räisenen. Nu satsar Ida på att skriva nytt material och samtidigt ge sig ut i landet och göra många livespelningar.

För mer info: www.idawiklund.se 

Ida Wiklund

HELA TURNEN

Anna Bergendahl 26 år gammal med en omfattande bakgrund. Idol, vinnare av Sveriges Melodifestival 2010 med "This is my life" och "Spellemansprisen" i Norge 2015  (motsvarigheten till "Grammis" i Sverige).  2018 är Anna Bergendahl tillbaka med ett nytt sound, grundat i henne själv. I januari släpper hon sina nya låtar ”Vice” och ”Broken Melody”, skapade tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias. Hon har kvar rötterna i soul och gospel, men med mer per- sonliga, politiska och existentiella texter än tidigare, om bland annat panikångestattacker och hur det är att vara en ung kvinnlig artist i dagens musikbransch.

Hemsida:  anna-bergendahl.se

Anna Bergendahl

Jamie Meyer har gjort sig ett namn i USA då han spelat på NBC ett flertal gånger och senaste skivan är producerad i Nashville av musiker från Garth Brooks! 
Videon till Låten ”Nothin’ On You” är regisserad av Patric Ullaeus också från Göteborg, och har legat 12 veckor i sträck på Video Top Listan på ”Taste Of Counry” i Nashville.

Jamie Meyer

Madeleine Ericson, artist/musiker/kompositör/producent, framför eget material inom rock/pop/folk. Det mer nära, avskalade varvas med full fart och energi.

Texter om livet, hopp, ljus och kärlek ofta i en annan dimension än vi är vana att höra. Det är sång och musik som tar tag i en.

Flera av hennes låtar har hörts i radio, varav en i USA. 
Hon har även hörts på festivaler och konserter med eget material. 

Hemsida:  madeleineericson.se

Madeleine Ericson

Vindstyrka12 är Jon Lyster's soloprojekt där han har ett handplockat band med sig i ryggen.

Likheter har dragits mellan Thåström, Lundell, Plura och tidiga Gyllene Tider. Vindstyrka12 och Jon har uppmärksammats för sin tydliga ställning mot nazism och främlingsfientlighet, men också för sina texter där Jon ofta sjunger om livsöden och belyser samhällsfrågor.  

Jon Lyster

 Copyright © 2018 Kärlekståget